DERBIGUM pakt nu ook uit met een plantaardige onderlaag

04/07
2012
DELFT (EZPress) - Eind 2010 lanceerde Derbigum als eerste op de markt een plantaardige dakbaan. Nu, nog geen twee jaar later, heeft Derbigum ook de allereerste plantaardige onderlaag ontwikkeld, DERBIPURE COAT.

Met de onderlaag DERBIPURE COAT en de toplaag DERBIPURE biedt Derbigum nu dus een volledig plantaardig systeem aan. Uniek in de markt!

Met zijn ecologische samenstelling op basis van plantaardige oliën en harsen is de Derbipure-technologie een volwaardig ecologisch alternatief op de markt voor bitumineuze dakbedekking. De dakbaan werd reeds eerder bekroond met het cradle to cradle certificaat (van het EPEA) en het DUBOkeur (van NIBE).

Met zijn ecologische samenstelling bieden Derbipure en Derbipure Coat een toekomstgerichte oplossing voor de grondstofproblematiek rond bitumen, een aardolieproduct. Aardolie is geen herbruikbare en onuitputtelijke grondstof, vandaar dat Derbigum gewerkt heeft om een product te ontwikkelen met dezelfde kwaliteiten en eigenschappen als de huidige bitumineuze dakbanen van Derbigum, maar niet afkomstig van ruwe olie.

De toplaag van Derbipure is wit en reflecteert de zonnestralen wat resulteert in een optimale passieve koeling binnenin het gebouw waardoor in de zomer de temperatuur onder een plat dak met 5°C of meer verlaagt.

Met een reflectie van 81% en een emissiviteit van 81% behaalt Derbipure een Solar Reflectance Index (SRI) van 100. Hier geldt: hoe hoger de SRI-waarde, hoe koeler.

Bovendien is de dakbaan 100% recyclebaar, en door de coating op de toplaag kan het regenwater gerecupereerd worden.

De lange levensduur van een Derbipure-dak in combinatie met al deze milieuvriendelijke eigenschappen en zijn productie met een lage CO2-uitstoot zorgen ervoor dat men de ecologische voetafdruk gevoelig verkleint.

Voor Derbipure bestaat ook een fiscale regeling, MIAVamil code A1140 (milieulijst 2012).

------------------------------------

OVER Derbigum – www.derbigum.nl

De Belgische onderneming Derbigum, het moederbedrijf van Derbigum Nederland B.V., is gespecialiseerd in energiebesparende en -producerende dakbedekkingsmaterialen. De onderneming, gestart in 1932 als familiale mkb in de waterdichting van daken en platte oppervlakken, investeert vandaag fors in vernieuwende producten voor duurzaam bouwen en energiebeheer. De groep telt vier productie-eenheden – twee in België (Lot & Perwez), één in Duitsland (Haßfurt) en één in de Verenigde Staten (Kansas City) – en stelt wereldwijd 449 medewerkers tewerk. Meer dan twee derde van de productie is bestemd voor export. De geconsolideerde groepsomzet van Derbigum bedraagt 141 miljoen euro. Het logo en de baseline ‘Making Buildings Smart’ geven de missie van Derbigum duidelijk weer: innovatieve en duurzame oplossingen op maat ontwikkelen met als doel opdrachtgevers energiekosten te besparen, herbruikbare energie te produceren, de duurzaamheid te verhogen en zodoende de ecologische voetafdruk van het gebouw te beperken.

//einde bericht

Bron: DERBIGUM Nederland B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 4 juli 2012, 16:00
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Delft, Duitsland, Kansas, Verenigde Staten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry