Honderd activiteiten voor een goed toegankelijk Utrecht

03/07
2012
03-07-2012

Het college heeft het Plan Agenda 22 2012 - 2018 vastgesteld. Hiermee geeft het college een impuls aan de onafhankelijkheid van mensen met een verstandelijke, langdurig psychische of een lichamelijke beperking. Het plan beschrijft honderd activiteiten die de komende jaren bijdragen aan een goed toegankelijk Utrecht in 2018.

Utrecht moet voor iedereen toegankelijk zijn in de breedste zin van het woord. Daarom geeft de gemeente in algemeen beleid speciale aandacht aan mensen met een beperking om te waarborgen dat er geen inwoners onbedoeld worden uitgesloten. Het plan moet als vliegwiel fungeren om anderen te inspireren ook activiteiten te ontwikkelen om Utrecht toegankelijk te maken. De activiteiten moeten resulteren in onder andere meer woningen die voor iedereen geschikt zijn, brieven die begrijpelijk zijn, balies en websites die toegankelijk zijn, informatie over de toegankelijkheid van gebouwen en activiteiten, toegankelijk openbaar vervoer en verkeersbeleid waarin ook voetgangers zijn opgenomen.

De gemeente Utrecht besloot al in 2007 te werken volgens Agenda 22. Deze werkmethodiek is een opdracht van de Verenigde Naties aan overheden en gaat ervan uit dat mensen met een beperking recht hebben om deel te nemen aan de samenleving. De gemeente werkt nauw samen met belangenorganisaties zoals het Solgu, Cosbo, Platform GGz en MEE.

Datum: dinsdag 3 juli 2012, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry