Windows pc voor 40 dollar te upgraden naar Windows 8

03/07
2012
Pc's met Windows XP, Vista of 7 kunnen voor 40 dollar worden geüpgraded naar Windows 8 Pro. Dat maakt Microsoft dinsdag bekend. De upgrade wordt in 131 landen aangeboden.

Microsoft heeft onder meer de Windows-startknop uit Windows 8 verwijderd

De upgrade maakt volgens Microsoft deel uit van een promotionele actie voor hun nieuwe besturingssysteem, welke zal doorlopen tot en met 31 januari 2013. Wat een upgrade naar Windows 8 na die tijd gaat kosten in onduidelijk. Microsoft heeft ook nog niet bekend gemaakt welke 131 landen voor de upgrade in aanmerking komen.

Vanaf de lancering van Windows 8 later dit jaar, zal de upgrade worden aangeboden via Windows.com. De Upgrade Assistant zal hierbij het updateproces begeleiden en controleren of er compatibiliteitsproblemen zijn met het systeem of de geïnstalleerde software.

Upgraden naar Windows 8
De manier waarop de upgrade plaatsvindt, verschilt per Windows-versie. Zo zullen gebruikers van Windows 7 alle instellingen, bestanden en geïnstalleerde applicaties kunnen meenemen naar Windows 8, en kunnen Vista-gebruikers alleen hun instellingen en bestanden overzetten. Vanuit Windows XP kunnen enkel documenten worden overgeheveld.

Naast het uitvoeren van een upgrade, is het via de Upgrade Assistant ook mogelijk om een schone Windows 8-installatie uit te voeren. Voor pc-bouwers zal er een zogenoemde System Builder (OEM)-versie beschikbaar komen.

Door Elmar Rekers / Computer!Totaal

Datum: dinsdag 3 juli 2012, 11:21
Bron: Elsevier Internet
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry