Noord-Korea komt met eigen internetvrije tablet

29/06
2012
Noord-Korea gaat meedoen in de race om tabletcomputers. Na de Ipad, de Galaxy Tab en de Nexus7, komt het communistische land met haar eigen exemplaar: de Samjiyon.

Zou de nieuwe tablet computer er zo uitzien?

Geheel in lijn met het Noord-Koreaanse communicatiebeleid tegenover het buitenland, is er weinig over de tablet bekend. ‘De computer kan niet het internet op, maar heeft wel een encyclopedie, spelletjes, E-books en plattegronden,’ schrijft blog The Marmot’s Hole. De site baseert zich op een bericht uit de Zuid-Koreaanse krant Dong-A-Ilbo.

Of de tablet ook geheel in Noord-Korea wordt geproduceerd, is niet bekend. Noord-Koreaanse fabrieken produceren dankzij lage lonen steeds meer voor het buitenland. Zo maken zij computeronderdelen of kledingstukken die vervolgens in China worden bewerkt. Ook is de IT-wereld de afgelopen jaren sterk gegroeid. 

Revolutionaire ideeën
De site North Korea Tech schrijft dat in mei dit jaar een demo van de tablet te zien was op de Pyongyang International Trade Fair.

Op het Noord-Koreaanse avondnieuws was diezelfde maand een interview te zien, waarin een leidinggevende van het Korea Computer Center (KCC) vertelde dat de tabletcomputer was uitgevonden om inwoners in staat te stellen ‘revolutionaire beelden te bestuderen’

Datum: vrijdag 29 juni 2012, 15:01
Bron: Elsevier Internet
Categorie: Internet en ICT
Tags: China, Korea, Noord-Korea, Pyongyang

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry