Balotelli slacht Die Mannschaft

29/06
2012
De twee meest succesvolle Europese landen stonden gisteravond tegenover elkaar in de halve finale. Duitsland is goed voor drie keer de wereldtitel en drie keer de Europese titel, Italië was vier keer ’s werelds beste en won een keer het EK. Opvallend: tot gisteren speelden de twee landen op een eindronde zeven keer tegen elkaar, zeven keer trokken de Duitsers aan het kortste eind. Toch was de Duitser Schweinsteiger zeker voorafgaand aan de wedstrijd: “We hebben gewonnen van grote landen als Brazilië, Nederland, Portugal. Nu is Italië aan de beurt.”

En waarom ook niet? Italië leek afhankelijk te zijn van Pirlo en de Duitsers hadden weinig te vrezen van het aanvalsduo Balotelli en Cassano. Balotelli verzilverde voor het duel tegen Duitsland maar vijf procent van zijn schoten op doel en Cassano zeven. Het slechtste gemiddelde van alle voorhoedespelers op dit EK.
Maar een EK kan een speler maken of breken. Bij Balotelli leek het de laatste optie te worden. Tot gisteravond. De eerste dreun kwam in de twintigste minuut toen Cassano slim weg draaide van een trio Duitsers, waaronder Hummels, en zette voor. Balotelli kopte op zijn beurt snoeihard binnen: 0-1.
Een kwartier later schoot hij de Duitse hoop op een goede afloop letterlijk aan flarden. De Duitse buitenspelval haperde op een lange bal van Montolivo. De man met een Duitse moeder en daardoor spelend met een Duits vlaggetje op zijn voetbalschoenen, zette Balotelli vrij voor Neuer, maar de Duitse keeper voelde de bal al langs zich heen suizen voordat hij een vinger uit kon steken.

En hoewel (West-) Duitsland op het EK van 1976 twee keer miraculeus terugkwam van een 0-2 achterstand (Joegoslavië; Tsjechoslowakije), was daar tegen Italië geen moment sprake van. Özil scoorde in de laatste minuut nog tegen uit een strafschop, maar kon ook niet voorkomen dat Duitsland nu ook na een achtste keer tegen Italië te hebben gespeeld op een eindronde met lege handen achter blijft. En Italië? Dat mag zondag proberen Spanje te onttronen.

Datum: vrijdag 29 juni 2012, 10:12
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland, Groningen, Leek, Portugal, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry