Rechtbank verbiedt en ontbindt Vereniging Martijn

27/06
2012
Assen , 27-6-2012

Vereniging Martijn wordt verboden en ontbonden. Dat is de uitspraak van de rechtbank Assen (sector civiel recht) op een daartoe strekkend verzoek van het Openbaar Ministerie. De mondelinge behandeling van dit verzoek vond plaats op 16 mei 2012.

Uit de uitingen op de website van Vereniging Martijn en de opvattingen die haar bestuursleden openbaar maken, blijkt volgens de rechtbank dat de vereniging voor haar leden de mogelijkheid nastreeft om seksueel contact met kinderen te kunnen hebben. Dat seksuele contact wordt verheerlijkt en voorgesteld als iets dat normaal en acceptabel is of zou moeten zijn.

Naar het oordeel van de rechtbank vormt dat streven een ernstige inbreuk op de binnen onze samenleving geldende fundamentele waarden en druist het in tegen onze rechtsorde. Vereniging Martijn tast daarmee de rechten van kinderen aan, terwijl de bescherming van de seksuele integriteit onmiskenbaar één van de meest wezenlijke beginselen van onze rechtsorde vormt. Daarbij wijst de rechtbank op het bestaan van zedenwetgeving ter bescherming van de seksuele integriteit van kinderen, die niet weerbaar zijn en onvoldoende weerstand kunnen bieden aan volwassenen die seksuele wensen openbaren.

Al met al oordeelt de rechtbank dat de activiteiten van Martijn in strijd zijn met de openbare orde. Daarom wordt de vereniging verboden en ontbonden. De rechtbank benoemt een vereffenaar om het vermogen van de vereniging af te wikkelen en verklaart haar beschikking uitvoerbaar bij voorraad. Dat betekent dat een eventueel hoger beroep geen schorsende werking heeft.

 

Datum: woensdag 27 juni 2012, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Assen, Drenthe

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry