Tablets enorm populair in Nederland

26/06
2012
Miljoen meer tablet-gebruikers in 6 maanden tijd Momenteel hebben 2,8 miljoen Nederlanders een tablet. Per half jaar komen er meer dan 1 miljoen tablet-gebruikers bij. Dit blijkt uit resultaten van het onderzoek Trends in Digitale Media van Intomart GfK.

Maar liefst 96% van de Nederlandse tablet-bezitters geeft aan de tablet voornamelijk binnenshuis te gebruiken. 29% neemt de tablet ook mee naar een locatie buiten het huis. Ook gebruikt men vaker de tablet, 73% gebruikt de tablet een of meer keer per dag zo blijkt uit de cijfers van GfK.

YouTube is de meest populaire app op tablets. De meest populaire tablet is de iPad. Gebruikers van de iPad downloaden twee keer zoveel apps dan tablet-gebruikers van andere merken. Op de smartphone zien we een nog groter verschil: iPhone-gebruikers downloaden drie keer zoveel apps (gemiddeld 40 apps) als gebruikers van andere merken (gemiddeld 13 apps).

Het lezen van dagbladen en tijdschriften gebeurt ook steeds vaker digitaal. 24% leest wel eens de krant op de smartphone (6% meer dan vorig jaar) en 15% op een tablet (11% meer dan vorig jaar). De papierenversie is vooral in de ochtend nog favoriet, later op de dag wordt nieuws vooral via websites en apps gelezen op smartphones en tablets. Ook tv kijken en radio luisteren gebeurt steeds vaker via de tablet.

Datum: dinsdag 26 juni 2012, 12:13
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry