Eremetaal voor Kunduzgangers

22/06
2012
380 militairen van alle 4 de krijgsmachtdelen en diplomaten van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn vandaag eigenaar geworden van een Herinneringsmedaille voor Vredesoperaties. Het eremetaal kwam hen toe vanwege deelname aan de politietrainingsmissie in het Noord-Afghaanse Kunduz.

Commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Hans Leijtens en zijn landmachtcollega en ranggenoot Mart de Kruif reikten de onderscheidingen uit in de IJsselhallen in Zwolle.

De diplomaten en militairen maakten deel uit van de tweede lichting van de geïntegreerde politietrainingsmissie,in de periode oktober 2011 tot afgelopen mei. Die missie is bedoeld om het Afghaanse civiele politieapparaat te versterken en het justitiële systeem verder te ontwikkelen.

Vruchtbare samenwerking

"Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe vruchtbaar de samenwerking is geweest, onderling maar ook met de Afghanen", zei Leijtens lovend. "Jullie moesten je taak onder moeilijke omstandigheden uitvoeren, maar hierdoor zijn wel essentiële stappen zijn gezet in het vergroten van het vertrouwen van de Afghaanse bevolking in hun rechtssysteem." 

Tijdens de ceremonie kreeg 44 Pantserinfanteriebataljon Regiment infanterie Johan Willem Friso tevens een nieuwe vlaggenband of cravate uitgereikt voor hun deelname aan de politietrainingsmissie in Kunduz. Deze werd door luitenant-generaal Leijtens bevestigd aan de uitzendvlag van de eenheid. 

Datum: vrijdag 22 juni 2012, 16:58
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Overijssel, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry