Zware loting Bertens, Rus treft Doi op Wimbledon

22/06
2012
De Nederlandse vrouwen hebben vrijdag met wisselend succes geloot voor Wimbledon. Arantxa Rus stuit met Misaki Doi uit Japan op de nummer 102 van de wereld. Kiki Bertens trof het minder. Ze speelt in de eerste ronde tegen de Tsjechische Lucie Safarova, de mondiale nummer 21. Bertens en Rus vertegenwoordigen na de afmelding van Michaƫlla Krajicek het Nederlandse vrouwentennis in Londen.

Rus en Doi zijn geen onbekenden voor elkaar. Ze troffen elkaar drie keer eerder. Rus, die 29 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst, won tweemaal. De op Wimbledon debuterende Bertens kruiste nog nooit de degens met de 65 plaatsen hoger genoteerde Safarova.

Maria Sharapova, de nummer een van de wereld, treft haar Russische landgenote Anastasia Rodionova, terwijl titelverdedigster Petra Kvitova opent tegen Akgul Amanmuradova uit Oezbekistan. Ook de duels Kim Clijsters - Jelena Jankovic en Laura Robson - Francesca Schiavone zijn veelbelovend.

Eerder op de dag lootte de derde Nederlandse deelnemer, Robin Haase, al zwaar. Hij mag proberen ten koste van toptienspeler Juan Martin del Potro de tweede ronde te bereiken.

Datum: vrijdag 22 juni 2012, 12:25
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen
Tags: Japan, Londen, Oezbekistan, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry