Ook ouders in Amstelveense zedenzaak krijgen spreekrecht

21/06
2012
Amsterdam , 21-6-2012

De ouders van de kinderen in de zogeheten Amstelveense zedenzaak mogen in de rechtszaal vertellen over het leed dat hun kinderen is aangedaan. Dat heeft de rechtbank Amsterdam vandaag bepaald.

De beslissing om de ouders de mogelijkheid te bieden namens hun kinderen dit zogeheten spreekrecht uit te oefenen, past volgens de rechtbank bij de huidige wet en de bedoeling van de wetgever. Ook past de beslissing in de ontwikkeling van de positie van het slachtoffer van de afgelopen jaren.

Zoals in de zaak tegen de onlangs tot achttien jaar gevangenis en TBS veroordeelde Roberts M. stond ook in de zaak tegen Flovin O. en Matthijs van der M. het spreekrecht van de ouders van de zeer jeugdige slachtoffers ter discussie. De advocaat van de ouders van de betrokken kinderen had verzocht om uitoefening van het spreekrecht. De advocaten van de verdachten hebben zich gekeerd tegen de uitoefening van het spreekrecht.

Het gaat om het kind dat Flovin O. zou hebben misbruikt en om twee kinderen die voorkomen op materiaal dat bij verdachten is aangetroffen. Flovin O. wordt verdacht van misbruik van een kind samen met Roberts M. Beide verdachten in deze zaak worden verdacht van het bezit van kinderporno.

Meer informatie

Voor vragen kunt u bellen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 020 - 5412882.

Datum: donderdag 21 juni 2012, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Amstelveen, Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry