Zeshonderdvijftig studentenwoningen op Sloterdijk

19/12
2011
Vlakbij station Sloterdijk in de Brettenscheg worden 650 studentenwoningen gebouwd. Er komen naast de studentenwoningen ook diverse voorzieningen in het nog te bouwen complex, zoals winkels en horeca. Het plan van Bricks International is het winnende ontwerp in de door de gemeente ingestelde selectieprocedure voor de realisatie van studentenwoningen in Westpoort. Het complex is ontworpen door architectenbureau Tangram.

In 2013 wordt met de bouw begonnen zodat eind 2014 de eerste studenten hun intrek kunnen nemen. Het college van B&W is tevreden met het plan, omdat het bijdraagt aan het beleid om dit deel van Westpoort te veranderen van een kantorengebied naar een meer gemengd gebied. De gemeente kijkt hierbij in het bijzonder naar de mogelijkheden van het omzetten van leegstaande kantoorpanden naar andere functies, zoals woningen en hotels, ruimten voor creatieve, startende bedrijven en broedplaatsen.

Wethouder Ossel: `Studenten zorgen voor sfeer en maken een gebied levendiger. En dat kan dit deel van Westpoort goed gebruiken.`

Ambitie Goede en voldoende studentenhuisvesting is essentieel voor een kennisstad als Amsterdam. In de periode 2010-2014 wil Amsterdam daarom 9000 studentenwoningen toevoegen. De gemeente kijkt daarbij naar mogelijkheden in de bestaande woningvoorraad, maar ook naar mogelijke nieuwbouw, tijdelijk en permanent. De gemeente streeft er daarom naar de komende tijd op zoveel mogelijk locaties studentenhuisvesting mogelijk te maken.

 

Pb-173

 

Voor meer informatie: Steven Schotte, Bestuursvoorlichting, 06 1072 5443

 

Datum: maandag 19 december 2011, 10:41
Bron: Gemeente Amsterdam
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry