80% verliest liever camera dan digitale foto's

21/09
2009
Alhoewel 94% van de consumenten zijn digitale content als 'waardevol' beoordeelt, heeft 42% ooit digitale foto's, muziek, films of bestanden verloren. Dat zegt Sitecom, dat 5000 consumenten in 11 Europese landen heeft ondervraagd.

Maar liefst 99% van de respondenten heeft digitale foto's en 90% heeft digitale muziek of films. Van de respondenten met digitale foto's heeft 65% meer dan 5.000 digitale foto's. Bijna de helft van de consumenten (44%) slaat digitale foto's, muziek en films op meer dan één computer op (waardoor je vaak niet meer goed weet waar een fotootje nu staat). 31% van de respondenten slaat al zijn digitale content op één computer op, wat weer een groter risico op verlies geeft. Dat terwijl een ruime meerderheid van 80% van de consumenten heeft aangegeven liever zijn digitale camera te verliezen dan zijn digitale foto's. Mocht deze computer crashen of gestolen worden dan is de gebruiker al zijn digitale bestanden kwijt inclusief vakantiefoto's en foto's van belangrijke gebeurtenissen zoals een huwelijk, geboorte of diploma-uitreiking. Slechts 18% van de respondenten maakt naast een computer gebruik van een harde schijf.

Maar liefst 42% van de ondervraagden heeft in het verleden digitale content verloren. De onderzoeksresultaten tonen aan dat de meest voorkomende oorzaken voor het verlies van digitale content een computer crash is of een crash van een ander opslagapparaat zoals een harde schijf, usb-stick, etc.

Uiteraard heeft Sitecom dit onderzoek niet zomaar laten uitvoeren: het komt ondermeer met een nieuwe NAS, dat, aldus Sitecom, de veiligste plaats is om waardevolle herinneringen op op te slaan.

Datum: maandag 21 september 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry