Bruyneel ontkent dopingactiviteiten Armstrong

15/06
2012
Johan Bruyneel heeft vrijdag afstand genomen van de dopingbeschuldigen aan het adres van zijn voormalige pupil Lance Armstrong. Onder de hoede van de Belgische ploegleider pakte de Amerikaan tussen 1999 en 2005 zeven tourzeges. De Amerikaanse antidopingwaakhond Usada startte dinsdag een dopingzaak tegen Armstrong, die zich eerder al distantieerde van de beschuldigingen.

`Ik ben verbijsterd dat opnieuw dopingbeschuldigingen zijn geuit tegen mij, dit keer door Usada`, reageert Bruyneel op zijn website. `Ik heb nog nooit deelgenomen aan een dopingactiviteit en ben onschuldig aan alle aanklachten. `

In de officiƫle aanklacht van dinsdag beschuldigt Usada Armstrong niet alleen van epogebruik en bloedtransfusies. Samen met de Italiaanse arts Michele Ferrari, teambaas Johan Bruyneel, een trainer en twee andere artsen, zou de oud-renner tussen 1998 en 2011 een enorme dopingsamenzwering hebben geleid. Onder de diverse getuigen zijn 'meer dan tien wielrenners'.

In februari sloot de openbaar aanklager in Los Angeles nog een twee jaar durend onderzoek naar Armstrong af. Daarmee ontliep 'The Boss' een strafrechtelijke aanklacht. Armstrong legde nooit een positieve dopingtest af.

Datum: vrijdag 15 juni 2012, 20:50
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen
Tags: Los Angeles, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry