Spanje overklast Ieren op EK

14/06
2012
Ierland heeft donderdag niet voor een stunt kunnen zorgen op het EK. Spanje was met 4-0 te sterk voor de eilandbewoners. Fernando Torres, die van de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque deze keer de voorkeur had gekregen, scoorde twee keer. David Silva en Torres' vervanger Cesc Fabregas scoorden beiden een keer.

Net als tegen Kroatië liepen de Ieren tegen Spanje tegen een snelle tegengoal aan. Binnen vier minuten lag de 1-0 in het net en die kwam op naam van Fernando Torres. De spits van Chelsea kreeg nu wel de voorkeur van Del Bosque, die zonder spits speelde tegen Italië. Hij maakte zijn uitverkiezing direct waar toen Silva zich stukliep op de verdediging. Met een snelle loopactie was Torres als eerste bij de bal en schoot hard binnen.

Vervolgens bleef Spanje veel beter, maar probeerde de Europees kampioen het Ierse doel vooral door het midden te bereiken. Daar wemelde het echter van de groene shirts en als er toch een Spaans schot kwam, stond doelman Shay Given op zijn post.

Na de rust viel de bevrijdende 2-0 alsnog. Silva zag een gaatje in de hoek en prikte de bal uit stand langs Given. Ook nu duurde het weer enige tijd voordat Spanje doordrukte. Pas twintig minuten voor tijd zorgde Torres met zijn tweede goal van de avond voor de 3-0 om vlak daarna gewisseld te worden.

Net als tegen Italië mocht middenvelder Fabregas de aanval in de slotfase leiden. De speler van Barcelona zorgde met een onbedaarlijk hard schot nog voor de eindstand.

Door de nederlaag is Ierland uitgeschakeld in poule C. Spanje en Kroatië staan nu beiden op vier punten, Italië heeft er twee. Die drie landen moeten in de laatste pouleronde uitmaken wie de kwartfinale bereiken. Italië neemt het dan op tegen Ierland, terwijl Spanje en Kroatië elkaar treffen.

Datum: donderdag 14 juni 2012, 23:36
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen
Tags: Barcelona, Ierland, Leiden, Spanje, Zuid-Holland