Italië won al zeventig jaar niet van Kroatië

13/06
2012
Italië heeft zeventig jaar niet kunnen winnen van Kroatië, vanavond de opponent in poule C. In 1942 versloegen de ‘Azzurri’ de Kroaten met 4-0. Het duurde tot de jaren negentig dat de ploegen als onafhankelijke landen weer tegen elkaar konden spelen. Kroatië won sindsdien drie keer, twee maal werd gelijkgespeeld.

Kroatië is koploper in poule C en kan bij nog één overwinning de wereldkampioen van 2006 (Italië) of huidig Europees en wereldkampioen Spanje, dat vanavond tegen Ierland speelt, naar huis sturen. “Italië en Spanje zijn de favorieten in onze groep, maar wij kunnen één van hen verslaan en één zege is goed voor een plek in de halve finale”, zegt bondscoach Slaven Bilic. Voor de Kroaten is de poule overleven ook nodig, want de halve finale is het doel op Euro 2012. Kroatische astrologen hebben deze week al gemeld dat die doelstelling wordt gehaald.

Cesare Prandelli, bondscoach van Italië, verwacht een moeilijk duel. “Deze wedstrijd wordt beslissend”, meldde hij op een persconferentie. “De Kroaten zijn onberekenbaar, ze passen hun systeem om de haverklap aan.” Over enfant terrible Balotelli, die tegen Spanje werd gewisseld, was Prandelli niet tevreden. “Hij moet beseffen dat hij niet elke wedstrijd in z’n eentje kan beslissen. Ik zou hem liever eenvoudiger zien spelen.”

Datum: woensdag 13 juni 2012, 23:30
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen
Tags: Ierland, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry