Economische injectie voor duurzaam Utrecht door Green Deal

13/06
2012
13-06-2012

De gemeente Utrecht sluit op donderdag 14 juni een ‘Green Deal’ met de ministeries van Economische Zaken, Landbouw & Innovaties en Infrastructuur & Milieu. Green Deals zijn onderlinge afspraken om belemmeringen in regelgeving weg te nemen en duurzame initiatieven die ‘groene’ groei opleveren te ondersteunen. Het Rijk draagt bijna 700.000 euro bij voor drie initiatieven. De deal biedt experimenteerruimte voor scholen om zonne-energie aan buurtbewoners te leveren. Er komt een loket om bedrijven te ondersteunen bij vergunningaanvragen voor Warmte Koude Opslag en de overeenkomst is een impuls voor schonere mobiliteit van Utrechtse bedrijven.

Wethouder Mirjam de Rijk van financiën, economie en milieu zal namens Utrecht symbolisch de deal tekenen tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rijswijk. “We werken samen met het Rijk om de innovatievekracht van onze stad te versterken. Met deze Green Deal snijdt het mes aan meerdere kanten: groene banen, economische groei, energiebesparing en meer financiële ruimte bij scholen voor goed onderwijs.”

De Green Deal voor Utrecht zet in op de thema’s ondernemerschap, energieopwekking, scholen en mobiliteit. Voor ieder thema maken Utrecht en het Rijk afspraken over resultaten waarbij zowel de gemeente als de rijksoverheid investeert of garant staat. De uitvoering van de deal gebeurt in samenwerking met het Utrechtse bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. Met de ondertekening op donderdag 14 juni zijn in totaal 130 Green Deals in Nederland gesloten. Namens de rijksoverheid ondertekenen minister Verhagen en staatssecretaris Atsma.

Mirjam de Rijk rijdt op donderdag 14 juni 2012 om 12.00 uur naar Rijswijk met een elektrische auto. Deze vertrekt vanaf het stadhuis.

Datum: woensdag 13 juni 2012, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Rijswijk, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry