Hogenkamp verrast met zege op Görges

12/06
2012
Tennisster Richel Hogenkamp heeft voor een stunt gezorgd bij haar eerste WTA-toernooi. De Doetinchemse schakelde de als eerste geplaatste Duitse Julia Görges uit in drie sets: 3-6, 6-3, 6-3. In de volgende ronde treft Hogenkamp, de nummer 211 van de wereldranglijst, een Spaanse. Laura Pous-Tio en Estrella Cabeza Candela strijden om die plaats.

Hogenkamp leverde in de eerste set vroeg haar opslag in en verloor die set na nog een break met 6-3. In het tweede bedrijf nam ze zelf een vroege break voorsprong, maar bij een 2-1 voorsprong was regen de spelbreker. Hogenkamp kwam evenwel weer goed uit de kleedkamer en breidde haar voorsprong zelfs uit. Görges sloeg nog even terug, maar de Nederlandse liet zich de kaas niet meer van het brood eten.

De derde set ging gelijk op tot de achtste game. Toen kreeg Hogenkamp drie breakpunten waarvan ze het derde benutten. Vervolgens serveerde ze de wedstrijd simpel uit.

Voor Görges, de nummer 25 van de wereld, is het de tweede week op rij dat ze van een Nederlandse verliest. Op Roland Garros ging de Duitse ten onder tegen Arantxa Rus.

Datum: dinsdag 12 juni 2012, 16:50
Bron: Metro Sport
Categorie: Algemeen
Tags: Doetinchem, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry