KvK helpt Utrechtse ondernemers in strijd tegen cybercrime

12/06
2012
dinsdag 12 juni 2012

Cybercrime is een groot probleem en een reëel gevaar voor het bedrijfsleven. Ondernemers worden steeds vaker slachtoffer van deze praktijken.

Daarom organiseren de Kamer van Koophandel Midden-Nederland en het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding Utrecht (RPC) op maandag 18 juni 2012 de bijeenkomst ‘Digitaal zakendoen 2.0: wapen uzelf tegen cybercrime’.

Zakendoen gaat steeds vaker digitaal en dat zal de komende jaren nog verder toenemen. Digitaal zakendoen heeft veel voordelen maar kent ook risico’s zoals het hacken van databases en phishing van identiteitsgegevens en bankrekeningnummers. Tijdens de bijeenkomst komen diverse vormen van cybercrime aan de orde en worden tips en adviezen gegeven om dit te voorkomen.

Cijfers

Criminelen richten zich vaak op diefstal van persoonsgegevens, bedrijfsdata, betalingsinformatie of het beschadigen van databestanden. De criminaliteit via het internet neemt sterk toe al zijn er geen exacte cijfers bekend bij gebrek aan registratie.

Uit een anonieme enquête van Ernst & Young in 2010 bleek echter dat één op de acht organisaties slachtoffer is geweest van fraude door misbruik van computersystemen. De aangiftebereidheid bij bedrijven blijkt wel toe te nemen: van 6% in 2007 tot 16% in 2009.

Recent onderzoek van KPMG onder 200 bedrijven en overheidsinstellingen vertelt dat bijna de helft van de bedrijven te maken heeft gehad met een of andere vorm van cybercrime.

Aanmelden en locatie

De bijeenkomst ‘Digitaal zakendoen 2.0: wapen uzelf tegen cybercrime’ vindt plaats op maandag 18 juni 2012 van 16.00 tot 19.00 uur. Locatie is de KvK in Utrecht, Kroonstraat 50, 3511 RC Utrecht.

Aanmelden via www.kvk.nl/digitaalzakendoen.

Datum: dinsdag 12 juni 2012, 09:10
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry