Europese beurzen in de min

21/09
2009
De Europese beurzen bleven maandagmiddag in de rode cijfers. Overnamenieuws vanuit de Verenigde staten had weinig invloed.

Voor opening van Wall Street werd bekend dat de Amerikaanse computerfabrikant Dell voor 3,9 miljard dollar (2,65 miljard euro) Perot Systems overneemt. Een wat lagere euro ten opzichte van de dollar had een negatieve invloed op de Europese handel.

De AEX-index in Amsterdam stond ongeveer een uur voor de sluiting 1,2 procent lager op 309,99 punten. De MidKap-index voor het middensegment zakte 0,1 procent tot 479,72 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen daalden tot 1,4 procent.

Positieve uitzondering

Een positieve uitzondering in Amsterdam was uitzender USG People, die ruim 7,2 procent hoger noteerde. Het bedrijf wordt genoemd als mogelijke overnamekandidaat van branchegenoot Adecco. Dat stemde beleggers gunstig.

Een belangrijke daler was Super de Boer. Theodoor Gilissen verlaagde zijn beleggingsadvies omdat de overname van Super de Boer door Jumbo nog teveel vragen oproept. Het aandeel noteerde in de middag bijna 3 procent lager.

Studie darmkanker

Biotechnologiebedrijf OncoMethylome presteerde daarentegen zeer goed. Het bedrijf maakte bekend positieve resultaten te hebben behaald in een studie naar de werkzaamheid van zijn test op darmkanker. Het aandeel noteerde maandagmiddag ruim 10 procent hoger.

Branchegenoot Pharming moest juist terrein inleveren en verloor 2,7 procent. Het bedrijf maakte maandagochtend een bod in contanten en aandelen bekend aan houders van converteerbare obligaties.

Olieprijs

De olieprijs zakte 2,8 procent en stond op ruim 69 dollar.

De euro noteerde 1,4650 dollar in vergelijking met 1,4690 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Datum: maandag 21 september 2009, 17:04
Bron:
Categorie: Economie

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry