Last.fm wachtwoorden gelekt

08/06
2012
Na LinkedIn ook last.fm getroffen Internetradio website Last.fm roept zijn gebruikers via hun website en Twitter op om hun wachtwoorden te wijzigen. De site heeft net als LinkedIn last van een beveiligingslek waardoor wachtwoorden buitgemaakt konden worden.

LinkedIn kwam onlangs in het nieuws door een beveiligingslek waarbij een Russische hacker 6,5 miljoen wachtwoorden buitgemaakt zou hebben. LinkedIn gaf het lek toe (niet het aantal) en nu lijkt het de beurt aan Last.fm

Ook Last.fm raadt zijn gebruikers aan om hun wachtwoord te wijzigen door in te loggen op Last.fm en via de settings het wachtwoord te wijzigen. Uiteraard wordt daarbij aangeraden om een wachtwoord te gebruiken dat anders is dan die voor andere diensten die je gebruikt. Last.fm wijst gebruikers op de Google richtlijnen voor sterke wachtwoorden. Je wachtwoord voor Last.fm helemaal vergeten? Dan kun je via deze pagina je wachtwoord resetten.

Last.fm waarschuwt voor phising-praktijken

Last.fm waarschuwt ook dat het nooit een link zal mailen voor het updaten van je instellingen en ook nooit om je wachtwoord zal vragen. De LinkedIn-lek zorgde namelijk voor phising-praktijken waarbij cybercriminelen zich als LinkedIn voordeden om zo gegevens te ontfutselen van LinkedIn-gebruikers. Vandaar dat Last.fm hier nog eens extra voor waarschuwt.

Last.fm zal gebruikers via Twitter op de hoogte houden van het onderzoek naar het beveiligingslek.

[Via: Computer Idee]

Datum: vrijdag 8 juni 2012, 12:33
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry