Campagne 'Ik fruit om 10'

07/06
2012
07-06-2012

Deze week start de campagne 'Ik fruit om 10' op scholen in Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd. Deze campagne ondersteunt leerkrachten en stimuleert kinderen om dagelijks om 10 uur fruit te eten in de klas. Het is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Campagne
De scholen krijgen een speciale 10-uur fruitklok en een prachtige goedgevulde fruitschaal (met folders) voor de leraren- en ouderkamer. Er is een site www.ikfruitom10.nl ontwikkeld met acties en lesideeën om leerkrachten te inspireren. Het jaar wordt in een aantal grote thema's ingedeeld. Te beginnen met het thema fruit & sport. Zo wordt op ludieke wijze meegelift op het EK 2012 onder het thema: Jongens van Oranje, ballen waarvan je gaat knallen!

De campagne is onderdeel van een structurele aanpak en programma voor scholen: fruit moet een vast punt op de agenda worden en daarbij worden leerkrachten ondersteund. Met deze campagne wordt dit leuk en makkelijk. Op veel scholen in Utrecht is het 10 uur fruitmoment al heel gewoon. Toch blijft het belangrijk om kinderen steeds weer enthousiast te maken en te prikkelen om fruit te eten.

JOGG
De gemeente Utrecht werkt hierbij samen met Agis, Albert Heijn, Albron, Careyn/Aveant en Portes in de JOGG-aanpak. JOGG wil gezond eten en bewegen aantrekkelijk en gemakkelijk maken voor kinderen, jongeren en ouders. JOGG is onderdeel van het landelijk convenant Gezond Gewicht. Doel is om de stijging van overgewicht bij jongeren (0-18 jaar) om te zetten in een daling.

Datum: donderdag 7 juni 2012, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry