Capgemini en gemeente Groningen ontwikkelen zaakgerichte aanpak subsidieverstrekking

07/06
2012
AMSTERDAM (EZPress) - Nieuwe MULTI-subsidies oplossing gebaseerd op het business process platform van Be Informed verkort en vereenvoudigt het aanvraagproces van subsidies van 156 dagen naar 37 dagen. 80% van alle aanvragen wordt nu semi-automatisch afgehandeld.

Capgemini Nederland en de gemeente Groningen hebben gezamenlijk een van de eerste informatiesystemen ontwikkeld voor het geautomatiseerd aanvragen en afhandelen van gemeentelijke subsidies. De oplossing van Capgemini is gebaseerd op het business process platform van de Nederlandse softwareleverancier Be Informed. Het nieuwe systeem stelt de gemeente in staat haar beslistermijnen en doorlooptijden scherper in te zetten dan wettelijk vereist is.

SIMS is een van de eerste implementaties van zaakgericht werken binnen de lokale overheid en is gebouwd met de ‘Multi-Subsidie’ oplossing van Capgemini. ‘De werkdruk bij gemeenten is hoog en de komende jaren moet meer worden bereikt met minder ambtenaren. Met ‘Multi-Subsidie’ biedt Capgemini hiervoor een oplossing’, zegt Marten Jan Scheffers, Solutions Manager bij Capgemini. ‘Het belangrijkste kenmerk van het platform is dat het volledig modelgedreven is, waardoor het schrijven van code niet nodig is en bedrijfsprocessen niet vooraf hoeven te worden gedefinieerd. Dit betekent meer flexibiliteit, snelheid en lagere kosten. Ook voor gemeente Groningen’, aldus Be Informed CEO Rik Hoogenberg.

//Einde bericht

Bron: Capgemini

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 7 juni 2012, 15:40
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Groningen, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry