Wonderkind (21) studeert af als medisch specialist

05/06
2012
De 21-jarige Sho Yano is aan de universiteit van Chicago afgestudeerd als medisch specialist. Hij begon met geneeskunde toen hij twaalf jaar oud was.

De 21-jarige Sho Yano is afgestudeerd als arts

Doogie Howser: komedie over een jonge arts

Dat meldt de Amerikaanse weblog Huffington Post.

Yano heeft een master in moleculaire genetica en celbiologie. Hij wil doorstuderen om neuroloog voor kinderen te worden.

Wonderkind
Yano is een typisch wonderkind. Hij kon lezen toen hij twee jaar oud was en een jaar later ook schrijven. Toen hij vijf was, componeerde hij al muziekstukken.

Op negenjarige leeftijd ging Yano naar de universiteit. Drie jaar later werd hij aangenomen door de geneeskundefaculteit. De jonge man is bovendien een getalenteerd pianist en hij heeft de zwarte band in tae kwon do.

Uitdagen
Zelf begrijpt hij niet waarom er kritiek is op de universiteit die hem als twaalfjarige jongen accepteerde. ‘Waarom zou het schadelijker zijn om jezelf uit te dagen dan om je dood te vervelen? Ik leef nu mijn droom.’

Yano is niet het enige wonderkind in de familie. Zijn vijftienjarige zusje Sayuri heeft al een bachelor in biologie en studeert nu in Baltimore aan de universiteit voor haar tweede bachelor als violist.

Datum: dinsdag 5 juni 2012, 12:37
Bron: Elsevier Wetenschap
Categorie: Wetenschap
Tags: Baltimore, Chicago, Verenigde Staten

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry