Firefox 13 krijgt nieuwe interface

04/06
2012
Nieuwe versie van de browser is nu al te downloaden Volgens goede gewoonte heeft Mozilla de nieuwe versie van zijn browser te vroeg geupload. Firefox 13 is officieel morgen pas beschikbaar en heeft eindelijk weer wat opvallende features.

De roadmap van Mozilla is vrij strak uitgestippeld, maar het is al bijna een gewoonte geworden om de nieuwe browserversies een dag te vroeg te uploaden. Versie 13 komt nog geen anderhalve maand na versie 12, maar in tegenstelling tot die release zien we nu wel wat nieuws. De ingebouwde pagina die je te zien krijgt als je een nieuwe tab opent is opnieuw ontworpen om beter aan te sluiten bij de nieuwe ontwerpprincipes van Mozilla. Datzelfde geldt voor de homepage (te zien als je de browser opent of via about:home). Je kunt daar vanaf nu snelkoppelingen kwijt naar downloads, favorieten, geschiedenis en add-ons.

Als je vaak tabsessies laadt in Firefox, zul je in versie 13 een flinke snelheidsverbetering merken. Tabs van de vorige keer worden namelijk pas echt geladen als je ze aanklikt. Ook nieuw is de mogelijkheid Firefox te resetten. De browser heeft de hardnekkige neiging om traag te worden of te crashen naarmate het profiel voller wordt. De Reset Firefox-optie moet dit soort veelvoorkomende problemen met één klik op kunnen lossen. Verder kan de browser nu overweg met SPDY, Googles alternatief voor het http-protocol. De download van Firefox 13 is nog niet op de officiële servers te vinden. Wel is er een directe link voor de Engelstalige versie voor 32-bits Windows.

Datum: maandag 4 juni 2012, 14:29
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry