Vader en zoon Vernooij winnen RAI Klassieker Rit 2012

04/06
2012
AMSTERDAM (EZPress) - De 16e RAI Klassieker Rit is gewonnen door de equipe Vernooij. Vader Steef en zoon Stefan kaapten met hun Chevrolet pick-up uit 1950 de eerste prijs weg voor de equipe Dik Dekker/Frans Wuyts die met hun Morgan roadster tweede werden. Derde werden Mans Verstijnen en Dick van Seventer met een BMW Z8.

Het hoofdkantoor van Webasto in Kampen was de locatie van de start op zaterdag 2 juni. Ruim zevenig equipes verschenen daar voor de 16e RAI Klassieker Rit. Na een kort welkomstwoord van Roel Kloosterman van Webasto kreeg algemeen voorzitter van RAI Vereniging het woord. Roelf H. de Boer gaf aan dat Webasto al heel lang de start van de RAI Klassieker Rit wilde organiseren. Deze keer was dat dus zover. De Boer roemde het gevarieerde deelnemersveld, dat qua autoleeftijd uiteen liep van 88 jaar tot zeer recent. Vast staat dat alle auto’s één gemeenschappelijke overeenkomst hadden: “Het zijn stuk voor stuk bijzondere auto’s.” Voor de eerste keer was de rit gekoppeld aan een goed doel. Het inschrijfgeld van de deelnemers ging rechtstreeks naar de Cars for Charity Foundation die aan het einde van de dag een cheque ontving van € 4.845,--

Kijkend naar dat deelnemersveld was te zien dat vele jaargangen en nationaliteiten aanwezig waren. Een haast aristocratische Armstrong-Siddeley Hurricane uit 1952 stond broederlijk naast een TVR Chimaera uit 1995 aan de start. Vloeiende Italiaanse lijnen kwamen tot uiting in de Alfa Romeo Giulietta Sprint van 1960 en de Maserati Quattroporte uit 1996. Duitsland was fors vertegenwoordigd met een aantal Mercedessen, varierend van een 230 SL ‘Pagode’ uit 1965 tot en met een meer recente G230. Ook Japanse auto’s worden klassiek, dat bewezen een Datsun 240Z uit 1971 en een uiterst zeldzame Honda Z600 uit 1972 die vooral door zijn omvang opviel. Oudste deelnemer was een T Ford uit 1924.

Route en Twitter Trophy

De route voerde de deelnemers van Kampen, via Elburg, Nunspeet, Twello en Elspeet naar de finish in Brummen. Daar werden de equipes getracteerd op het klassiekeraanbod van The Gallery en kon de dorst gelest worden tijdens een uitgebreide borrel. Tijdens de geanimeerde prijsuitreiking reikte de aanwezige vakjury drie prijzen uit voor de fraaiste en meest authentieke klassiekers in drie verschillende voertuigcategorieën. In de categorie sedan won de BMW 502 van de equipe Leo van den Dool/Erik Glasius de eerste prijs. De Wolseley Hornet Sports uit 1930 van Arie en Tineke Roest werd de winnaar in de categorie coupé en cabriolet. De speciale juryprijs voor het meest bekoorlijke voertuig ging naar de T Ford uit 1924 van de vier man sterke equipe Veldhuizen/Colijn.

Voor de tweede keer werd de Móbile Twitter Trophy uitgereikt aan de deelnemer die onderweg de leukste, opvallendste of origineelste tweets over de RAI Klassieker Rit had verstuurd. Die eer viel deze keer Edwin Clein te deel. Hij twitterde ‘Toch wel handig bij een blonde bijrijder’ en sloot een foto bij waarop de handen van zijn navigatrice (en dochter) te zien waren, die met pen een L en een R op haar handen had geschreven zodat ze zich daarin niet kon vergissen.

//Einde bericht

Bron: Rai Vereniging

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 4 juni 2012, 15:26
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Brummen, Duitsland, Elburg, Gelderland, Kampen, Noord-Holland, Nunspeet, Overijssel

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry