Hans Leijtens nieuwe commandant marechaussee

31/05
2012
Luitenant-generaal Hans Leijtens heeft vandaag op het Binnenhof in Den Haag het commando over de Koninklijke Marechaussee overgenomen van ranggenoot Dick van Putten. Leijtens is ook Gouverneur der Residentie en in die rol verantwoordelijk voor het militair ceremonieel in de Hofstad.

Het commando werd symbolisch overgedragen met de overhandiging van de Standaard van de Koninklijke Marechaussee. Hans Leijtens zei zich een bevoorrecht mens te voelen: “Ik krijg de kans om leiding te geven aan een organisatie die een onmisbare bijdrage levert aan de veiligheid van Nederland. Letterlijk en figuurlijk overal binnen ons koninkrijk maar ook ver daarbuiten.”

Minister Hans Hillen ging in op de betrokkenheid van Van Putten bij zijn personeel, onder meer in 2009 na de crash van een Turkish Airlines-vliegtuig bij Schiphol en het Koninginnedagdrama in Apeldoorn. “Die betrokkenheid zet u voort in gedrevenheid om steeds weer uit te leggen wat de marechaussee doet voor Nederland. ‘De politie is er voor de veiligheid op straat. De marechaussee is er voor de veiligheid van de staat.’ Daarmee geeft u een prachtige, heldere uitleg voor de vele mensen die niet precies weten hoe de blauwe uniformen van de politie en de marechaussee zich nu precies tot elkaar verhouden.”

Na de commando-overdracht nam de nieuwe commandant een defilé af waaraan diverse marechaussee-eenheden uit het hele land deelnamen. Onder de aanwezigen waren de ministers Hans Hillen, Henk Kamp, Ivo Opstelten en Liesbeth Spies, Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm en secretaris-generaal Ton Annink. 

Datum: donderdag 31 mei 2012, 16:00
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Apeldoorn, Gelderland, Putten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry