Amerikaanse chips niet gehackt

29/05
2012
Beveiligingsbedrijf weerlegt onderzoeksresultaten Het team van onderzoekers dat claimde dat China Amerikaanse chips infiltreerde, heeft het bij het foute eind. Volgens beveiligingsbedrijf Errata Security gaat het gewoon om een debugfunctie die in de meeste chips beschikbaar is.

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Cambridge is een veelgebruikte Amerikaanse chips in China voorzien van een backdoor. De chip, die in kerncentrales en wapentuig gebruikt wordt, zou uit te schakelen en te herprogrammeren zijn. Errata Security weerlegt deze claim: volgens Robert David Graham, onderzoeker bij die firma, gaat het slechts om een debugoptie die per ongeluk in de chip aanwezig is gebleven.

20% van de routers voor thuisgebruik en maar liefst 50% van de industrieel gebruikte systemen zou een debugoptie bevatten. Dat is het gevolg van het ontwikkelproces, waarbij chipontwerpers snel functies moeten kunnen in- en uitschakelen. Bij het uitleveren van de chips zou deze functie uitgeschakeld moeten zijn, dat blijkt echter vaak niet het geval. Van een opzettelijk aangebrachte backdoor is in dit geval dus zeker geen sprake. Volgens Graham gaat het bovendien niet om een speciaal voor militairen ontwikkelde chip – de commerciële Microsemi/Actel ProASIC3-chip is voor iedereen beschikbaar.

Datum: dinsdag 29 mei 2012, 14:19
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT
Tags: China

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry