Hoogste punt nieuwbouw Kranenburgschool

29/05
2012
29-05-2012

De bouw van de nieuwe school is nog in volle gang, maar bij Kranenburg is het komende donderdag al feest. Het hoogste punt van de nieuwbouw van de Utrechtse school voor voortgezet praktijkonderwijs is bereikt. Om deze mijlpaal te vieren gaat as. donderdag 31 mei, onder aanvoering van Onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp, de vlag uit. De nieuwe school is naar verwachting in oktober 2012 klaar. Dan verhuizen de leerlingen van de tijdelijke locatie aan de Van Lieflandlaan 117 naar hun nieuwe schoolgebouw aan de Tamboersdijk.

Kranenburg is een kleine school voor praktijkonderwijs met circa tweehonderd leerlingen tussen de 12 en 18 jaar. De school richt zich op een betekenisvol, toekomstgericht en positief leer- en leefklimaat en gaat uit van de individuele mogelijkheden en talenten van leerlingen. Na het doorlopen van deze school kunnen leerlingen zelfstandig en volwaardig in de maatschappij meedoen: zelfstandig werken, wonen en hun vrije tijd zinvol besteden.

Masterplan
In het Masterplan Voortgezet onderwijs uit 2006 is vastgelegd dat Kranenburg een nieuw schoolgebouw krijgt op de huidige locatie aan de Tamboersdijk 9. Het inmiddels gesloopte gebouw was verouderd en voldeed niet meer aan de huidige eisen voor goed praktijkonderwijs. In het nieuwe gebouw komen moderne praktijkruimtes waar de leerlingen een vak kunnen leren. Ook komen er moderne voorzieningen voor een gezond binnenmilieu. De nieuwe school wordt twee bouwlagen hoog en heeft ook een gymzaal. De lichte buitenmuren en de glaspartijen van het bestaande gebouw komen weer terug in de nieuwbouw. Ook sluit de architectuur goed aan bij het park en de wijk eromheen.

De gemeente Utrecht investeert met het Masterplan Onderwijshuisvesting in de periode 2007-2014 €384 miljoen in het vernieuwen van 172 Utrechtse scholen. Daarnaast wordt deze collegeperiode €10 miljoen geïnvesteerd in een gezond binnenklimaat van de Utrechtse scholen.

School met wijkfunctie
Kranenburg huurt een winkelruimte aan het Lodewijk Napoleonplantsoen, waar het meeting point 'Graag Gedaan' is ingericht. Bewoners kunnen hier terecht voor een kopje koffie of thee met iets lekkers, door de leerlingen verzorgd. Ook kunnen ze hier informatie krijgen over huishoudelijke en technische klussen die de leerlingen tegen geringe vergoeding doen voor bewoners uit de wijk. Daarmee is Kranenburg echt een school in de wijk.

Datum: dinsdag 29 mei 2012, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry