Bibliotheek in nieuwe huisstijl symboliseert bibliotheekvernieuwing

21/09
2009
DEN HAAG (EZPress) - Bibliotheken transformeren in rap tempo. Om dat te onderstrepen wordt na 34 jaar het aloude bibliotheeklogo vervangen door een nieuwe huisstijl. De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) liet de nieuwe huisstijl ontwikkelen. De nieuw ingerichte bibliotheek in Zwolle Zuid krijgt de primeur. Op 24 september om 17.00 uur wordt deze eerste vestiging met het nieuwe logo officieel geopend. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Klant op het netvlies

Bibliotheken zijn er voor de vrije toegang tot cultuur en informatie voor iedere burger in dit land. Dit is een rol die bij de moderne bibliotheek hoort. De traditionele inrichting van bibliotheken sluit niet meer aan op de wensen van de bibliotheekbezoekers. Bij de moderne bibliotheek hoort een sfeervolle inrichting met een verleidelijke presentatie van boeken, tijdschriften, dvd`s en andere materialen. In de nieuwe bibliotheek ontdek je verschillende `werelden` en zie je geen zijkanten maar voorkanten van boeken en tijdschriften. Ook de collectie zelf sluit beter aan op de wensen van de klanten, evenals ruime openingstijden en de service zoals het makkelijk kunnen bestellen via internet. In Zwolle Zuid is de in een winkelcentrum gevestigde bibliotheek een goed voorbeeld van deze nieuwe ontwikkeling.

Nieuw logo: lezertje en huis van iedereen

De nieuwe huisstijl is nu voor iedere openbare bibliotheek in Nederland beschikbaar. Het logo van `de Bibliotheek` is met een oranje vignet kleurrijk, warm en herkenbaar. Het oude beeldmerk (de twee lezertjes) is omgesmeed naar een vorm die aansluit op de nieuwe klantgerichte bibliotheek. Associaties daarbij zijn onder andere: lezertje, `searchbutton` en dakje (huis van iedereen). Dit past bij de positionering van de bibliotheek als schatkamer en ontmoetingsplaats. Een plaats om te browsen, te ontdekken en uiteraard te vinden. De VOB ontwikkelde de nieuwe huisstijl samen met bibliotheekorganisaties uit Overijssel, Groningen en Noord- en Zuid-Holland.

Proefperiode

De nieuwe vestiging in Zwolle Zuid draait nu iets meer dan een maand op proef. Eerste reacties van bibliotheekleden zijn heel positief. Het bezoek aan de bibliotheek wordt meer een winkelbeleving. Het publiek blijft langer binnen. Omliggende winkeliers reageren positief. Het is er altijd druk en er zijn in een maand tijd al meer dan 400 nieuwe leden ingeschreven. De boeken vliegen de deur uit. Om in de toenemende vraag naar veel gevraagde titels te voorzien, schaft de bibliotheek meer exemplaren aan. Op 24 september zal Zwolle ook een nieuwe website lanceren die past bij dit oncept.

Heel Nederland

Zwolle Zuid is de eerste bibliotheekvestiging waar de nieuwe huisstijl wordt toegepast. Bibliotheken in heel Nederland zullen de komende jaren volgen.

Persuitnodiging

U bent van harte welkom op de officiële opening van vestiging Zwolle Zuid.

Datum: donderdag 24 september 2009 om 17:00 uur.

Lokatie: de Bibliotheek Zwolle Zuid, Van der Capellenstraat 95

//Einde bericht

Bron: Vereniging van Openbare Bibliotheken bv

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 21 september 2009, 10:06
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry