Alternatief ip-adres Pirate Bay ook verboden

25/05
2012
Ex parte verbod voor nieuw ip-adres The Pirate Bay Stichting Brein heeft ervoor gezorgd dat het niewe alternatieve ip-adres waarop The Pirate Bay sinds kort te vinden is, geblokkeerd moet worden. KPN, UPC, Tele2 en T-Mobile moeten binnen drie dagen het ip-adres blokkeren op straffe van tienduizend euro boete per dag of dagdeel.

The Pirate Bay was sinds kort op een nieuw ip-adres actief. Hierdoor omzeilde het de blokkade die eerder door Brein via de rechter was afgedwongen. KPN, UPC, Tele2 en T-Mobile kregen een lijst met ip-adressen en subdomeinen die afgesloten moesten worden. Tele2 en UPC zijn nu al over op de blokkade en KPN en T-Mobile gaan daar begin volgende week mee van start.

Anders dan in het geval van Xs4all en Ziggo die eerder al gehoor aan de blokkade moesten geven, mocht Brein niet zomaar nieuwe ip-adressen aan de lijst toevoegen. Wanneer The Pirate Bay van adres zou veranderen of er zouden nieuwe websites komen die toegang tot The Pirate Bay zouden geven dan moet dat weer via de rechter worden verboden. Brein verzocht de providers wel om het nieuwe adres te blokkeren maar de providers weigerden dit te doen zonder tussenkomst van de rechter.

Vanmiddag wist Brein zijn gelijk te halen via een ex parte verbod. De rechter, die eerder KPN, UPC, Tele2 en T-Mobile al de blokkade had opgelegd, verbiedt nu ook de doorvoer van het nieuwe ip-adres: (194.71.107.80). Waarschijnlijk zal het niet lang duren voordat er weer een nieuw adres is waarop The Pirate Bay bereikbaar is voor Nederlandse internetters. We zien nu dan ook tools verschijnen die automatisch een actief ip-adres voor je vinden om toegang te krijgen tot The Pirate Bay zoals The Pirate Bay Proxy Tool.

Datum: vrijdag 25 mei 2012, 15:14
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry