The Pirate Bay blokkade van start

25/05
2012
Site niet meer bereikbaar The Pirate Bay is vandaag niet meer bereikbaar. Was de blokkade eerst nog beperkt tot klanten van Xs4all en Ziggo, nu zijn ook klanten van de andere grote providers zoals KPN, UPC en Tele2 niet meer in staat The Pirate Bay te bezoeken. Althans, niet op het originele ip-adres en een aantal sub-domeinen.

Op 10 mei is door de rechter besloten dat ook de andere grote providers The Pirate Bay moeten blokkeren en zij hebben hiervoor een lijst met ip-adressen overhandigd gekregen.Wanneer je als klant van bijvoorbeeld Tele2 nu The Pirate Bay probeert te bereiken, krijg je een pagina met de volgende melding:

Op 10 mei heeft de Rechtbank Den Haag ons opgedragen om deze site te blokkeren voor al onze klanten. Deze maatregel is het gevolg van de rechtzaak die de stichting Brein is gestart tegen onder andere Tele2.

Tele2 is teleurgesteld in de uitspraak. Wij zijn fundamenteel tegen de filtering van internetverkeer en vinden dat telecom providers nooit de rol van politieagent op zich moeten nemen.

De rechter heeft toch besloten dat we de website van de Pirate Bay ontoegankelijk moeten maken voor onze klanten. En hier zullen wij ons vanaf 24 mei 2012, onder protest, aan houden.

Hieronder staat de complete lijst van IP-adressen en URL-domeinnamen die wij op basis van het vonnis moeten blokkeren. Wij hebben in het Tele2-netwerk de toegang tot deze sites geblokkeerd. Hiervoor wordt jouw gedrag op internet overigens niet gecontroleerd. Niet door ons maar ook niet door andere partijen.

Te blokkeren IP-adressen en (sub)domeinen:

IP-adressen:

194.71.107.15

194.71.107.19

(sub)domeinen:

thepiratebay.org http://www.thepiratebay.se depiraatbaai.be

http://www.thepiratebay.org piratebay.org piratebay.am


thepiratebay.com http://www.piratebay.org themusicbay.net

http://www.thepiratebay.com piratebay.net http://www.themusicbay.net


thepiratebay.net http://www.piratebay.net themusicbay.org

http://www.thepiratebay.net piratebay.se http://www.themusicbay.org


thepiratebay.se http://www.piratebay.se

Brein mag geen nieuwe ip-adressen aanmelden

Wanneer The Pirate Bay via andere ip-adressen bereikbaar zou worden dan mocht Brein dat in eerste instantie kenbaar maken aan de providers waarop zij dan direct de ip-adressen moesten blokkeren. Die uitspraak is echter teruggedraaid waardoor Brein niet zomaar nieuwe ip-adressen kan aanmelden om af te sluiten. The Pirate Bay is dan ook al weer actief op een nieuw ip-adres zodat ze beschikbaar zijn voor de Nederlandse bezoekers. Dit is natuurlijk tegen het zere been van Brein want The Pirate Bay behoort het de Nederlandse bezoeker juist te beletten om gebruik te maken van de website. Brein won namelijk een rechtszaak tegen het Zweedse The Pirate Bay waarop de site afgesloten zou moeten worden voor Nederlanders. Aangezien The Pirate Bay dit weigerde, richtte Brein zijn pijlen op de Nederlandse providers die de site doorgeven.

Kat en muisspel tussen Brein en The Pirate Bay

Het blijft een kat en muis-spel wanneer Brein steeds weer een ip-adres moet aanmelden waarop The Pirate Bay wordt doorgegeven. Ze zullen in dat geval altijd behoorlijk achter de feiten aanlopen want consumenten zullen snel op de hoogte zijn van ip-adressen waarop The Pirate Bay wel beschikbaar is. Het is voor de Nederlandse consument zelfs niet eens nodig om op de hoogte te blijven van de nieuwe ip-adressen want via programma’s als The Pirate Bay proxy tool wordt er automatisch naar een actief ip-adres gezocht waarop The Pirate Bay actief is voor Nederlanders.

[Via: Computer Idee]

Datum: vrijdag 25 mei 2012, 08:12
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry