Verzoek om voorlopige voorziening tentenkamp Ter Apel afgewezen

25/05
2012
Groningen , 25-5-2012

De voorzieningenrechter te Groningen heeft het verzoek om voorlopige voorziening gericht tegen noodmaatregelen van de burgemeester van de gemeente Vlagtwedde afgewezen.

De burgemeester van Vlagtwedde heeft op 23 mei 2012 een noodbesluit genomen. Dat besluit is gericht op ontruiming van het terrein in Ter Apel waarop zich een tentenkamp bevond. De ontruiming heeft op 23 mei plaatsgevonden. Door die ontruiming heeft het noodbesluit zijn werking verloren.

In die situatie kan toewijzing van een voorlopige voorziening geen effect meer hebben. Daarom wijst de voorzieningenrechter het verzoek om voorlopige voorziening af.

Het verzoek richtte zich tevens tegen de noodverordening die door de burgemeester van Vlagtwedde is uitgevaardigd. De noodverordening is een algemeen verbindend voorschrift, waartegen geen bezwaar of beroep mogelijk is. Om die reden is ook het verzoek gericht tegen de noodverordening afgewezen.

De voorzieningenrechter heeft wel als voorlopig oordeel gegeven dat het genomen noodbesluit disproportioneel was. Het staat onvoldoende vast dat brandgevaar en gevaar voor de volksgezondheid zodanig was dat ontruiming noodzakelijk was.

Datum: vrijdag 25 mei 2012, 00:00
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Groningen, Vlagtwedde

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry