Vertrouwen in medewerkers onderscheidt Topwerkgevers

23/05
2012
AMSTERDAM (EZPress) - Onderzoeksbureau SKB maakte op 23 mei de Topwerkgevers 2012 bekend van de Monitor@Work Index. Voor het eerst onderscheidt SKB dit jaar ook Topwerkgevers voor de Y-generatie.

Succesfactor: vertrouwen en ruimte geven aan medewerker

Topwerkgevers stellen veel vertrouwen in hun werknemers. Dat leidt SKB af uit de hoge mate van zelfstandigheid en betrokkenheid die medewerkers van Topwerkgevers rapporteren. Bij de topwerkgevers raken de medewerkers ook niet uitgeput van hun werk, en dat is een belangrijke voorwaarde voor duurzame inzetbaarheid. Wat opvalt is dat jongeren juist afwisseling in het werk als een belangrijke motivator zien. De volgende organisaties zijn door SKB tot Topwerkgever benoemd:

Topwerkgevers bij grote werkgevers (500 of meer medewerkers)

1 Bieze Food Groep

2 Rabobank

3 DSM

Buiten de top 3 zijn ook het Deventer Ziekenhuis en het Martini Ziekenhuis als Topwerkgever beoordeeld.

Voor jongeren zijn Bieze Food Groep (nr. 1), Open Universiteit (nr. 2) en DSM (nr. 3) de beste werkgevers.

Topwerkgevers voor kleine werkgevers (minder dan 500 medewerkers)

1 De Hervormde Schoolvereniging IJsselmuiden

2 Vieya Woningcorporatie uit Dongen

3 St. Wonen Wierden Enter

Naast de top 3 zijn Aebi Schmidt NL, edilon)(sedra bv, ESD-SIC, Nijha bv en de Rijksrecherche ook topwerkgevers in deze klasse! Voor Jongeren zijn de topwerkgevers in deze categorie: nr.1 Aebi Schmidt NL, nr. 2 Groningen Seaports en op nr. 3 NVM.

Over de Monitor@Work Index

Met de Monitor@Work Index kunnen deelnemende organisaties zichzelf op de aspecten van goed werkgeverschap vergelijken met andere organisaties. SKB wil met de Index stimuleren dat organisaties zich continu verbeteren, zodat zij uiteindelijk de juiste voorwaarden creëren die horen bij een high performance organization.

Wat zwaar weegt in de Monitor@Work Index zijn de hulp- of energiebronnen voor de medewerkers om hun werk goed te doen. Dat zijn zaken waar een werkgever rechtstreeks invloed op heeft.

Over SKB

SKB is een gespecialiseerd onderzoeksbureau op het gebied van vitaliteit, gezondheid en tevredenheid van medewerkers. Het onderzoeksinstrumentarium Monitor@Work is wetenschappelijk onderbouwd en combineert inzichten uit de vakgebieden Human Resource Management, Arbeids- en Organisatiepsychologie, Gezondheidsmanagement en Bedrijfskunde. Specialiteit van SKB is het in kaart brengen van de psychologische factoren in werksituaties. Doordat SKB een database heeft opgebouwd met (geanonimiseerde) gegevens van meer dan 1 miljoen werknemers uit duizenden organisaties, kunnen onderzoeksresultaten vergeleken worden met branchegenoten. SKB werkt voor grote organisaties met complexe vragen, zoals Politie, Rabobank en Topklinische Ziekenhuizen, maar heeft ook vereenvoudigde producten voor toepassing in het Midden- en Kleinbedrijf. Meer informatie vindt u op de website van SKB: www.skb.nl/topwerkgevers2012 en www.skb.nl/maw-index

//einde bericht

Bron: SKB

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 23 mei 2012, 10:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Deventer, Dongen, Groningen, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Wierden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry