Solarix lanceert Sustainer voor duurzame energie

27/05
2009
TIENHOVEN (EZPress) - De Sustainer is een unieke oplossing om brandstof en elektriciteit te produceren in rurale afgelegen gebieden. Bijvoorbeeld op het platteland van Afrika, waar maar 5 tot 20 procent van de bevolking over elektriciteit beschikt. In veel van deze situaties zou toegang tot energie ontwikkeling, hogere productiviteit en beter onderwijs mogelijk maken. Bovendien kan men gebruik maken van lokaal beschikbare bronnen in plaats van dure import.

De Sustainer produceert duurzame spijsolie, biogas, elektriciteit, veevoer en biodiesel. Lokaal beschikbare zaden kunnen worden omgezet in olie, brandstof en veevoer. De opgewekte energie via zon en wind kan direct worden gebruikt, maar kan ook worden opgeslagen in een accu. Zo kan de elektriciteit ook `s avonds, `s nachts en op dagen met minder wind en zon worden gebruikt.

Het Keniaanse initiatief heeft al geresulteerd in vele nieuwe banen, waardoor er een toekomst is gecreƫrd voor de lokale gemeenschap.

De Sustainer is gebouwd in een standaard container van 6 meter (20 ft), kan daardoor gemakkelijk op vrachtwagens worden vervoerd en is binnen 12 uur volledig operationeel.

Zie voor de video: http://www.solarix.eu/nl/page/rural

Voor nadere informatie: Natasja van der Vlist, persvoorlichting Solarix 0346-580 720 / 06-1 67 68 319 / nvandervlist@solarix.nl

www.solarix.eu


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Datum: woensdag 27 mei 2009, 15:00
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Vlist, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry