Microsoft lanceert sociaal netwerk So.cl

21/05
2012
Sociaal netwerk is Open Search experiment Microsoft heeft vandaag zijn eigen sociale netwerk gelanceerd. So.cl (social) is een combinatie van zoeken, netwerken en delen van content.

So.cl is een sociaal netwerk dat werkt aan de hand van een ‘Open Search’ experiment. Dit wil zeggen dat je zoekopdrachten zichtbaar worden voor andere gebruikers. Dit gebeurt alleen als je hier toestemming voor geeft. Het is mogelijk om met een Windows Live ID of een Facebook-account in te loggen. Je kunt dan via deze kanalen contactpersonen toevoegen, en hun zoekopdrachten bekijken. Wat opvalt is dat So.cl gebruikmaakt van concurrent Facebook.

Microsoft So.cl nog in testface

Omdat het mogelijk is zoekopdrachten van andere personen te bekijken kun je personen vinden met dezelfde interesses en deze ook volgen. So.cl bestond al eerder voor studenten van universiteiten in Washington, Syracause en New York. Ook was het al mogelijk om via een uitnodiging lid te worden. Nu is de bètaversieopenbaar gegaan. Dit betekent dat het netwerk zich nog in de testfase bevindt.

[Via: Computer Idee]

Datum: maandag 21 mei 2012, 11:11
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT
Tags: New York, Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry