Kan koffie uw leven verlengen?

18/05
2012
Nieuw onderzoek wijst erop dat mensen die koffie drinken een kleinere kans hebben op onder meer hartziekten, beroertes, diabetes en infecties.

Dat stelt NIH, National Institutes of Health, onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken. Ze baseren hun conclusie op een onderzoek naar gegevens van 400.000 Amerikanen tussen de 50 en 71 jaar oud.

Amerikanen

Deze Amerikanen werden vanaf 1995 gevolgd. Bij aanvang van de studie vulden ze vragenlijsten in, onder meer over hoe vaak ze koffie dronken. De Amerikanen werden tot 31 december 2008 gevolgd.

Verband

In het blad New England Journal of Medicine schrijven de onderzoeker nu dat er een duidelijk verband is tussen de hoeveelheid koffie die proefpersonen dronken en hun kans om te sterven. De mensen die drie of meer kopjes koffie per dag dronken hadden gemiddeld een tien procent kleinere kans om te sterven dan mensen die geen koffie dronken. De mensen die koffie dronken, bleken bovendien minder vaak te sterven aan hartziekten, ademhalingsproblemen, beroertes, diabetes en infecties. Wel bleken mannen die veel koffie dronken een iets grotere kans te hebben op kanker.

Datum: vrijdag 18 mei 2012, 12:16
Bron: Scientias
Categorie: Wetenschap

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry