Prinses Máxima opent museum in Leuven

20/09
2009
LEUVEN (ANP) - Met het doorknippen van een lint hebben Prinses Máxima en de Belgische prinses Mathilde (de echtgenote van kroonprins Filip) zondag het nieuwe museum M in Leuven geopend. Het complex in het centrum van de Vlaamse stad bestaat uit twee gerenoveerde oude panden, verbonden door nieuwbouw van de Belgische architect Stéphane Beel. Het museum heeft een expositieruimte van 6500 vierkante meter. Het heeft zo'n 25 miljoen euro gekost.

Bij de opening gaat een tentoonstelling van start van de Vlaamse primitieve schilder Rogier van der Weyden (1400-1464). Tot 6 december zijn meer dan honderd werken van hem te zien, afkomstig uit 58 collecties uit binnen- en buitenland.

Vercruysse

Naast de expositie over Van der Weyden biedt het museum ook een overzicht van de Belgische kunstenaar Jan Vercruysse (1948). De eigen museumcollectie bevat vooral werk uit de zestiende tot de negentiende eeuw.

Doelstelling van het Leuvense museum is oude en nieuwe kunst samen te brengen, waarbij zowel aandacht wordt besteed aan schilder- en beeldhouwkunst als aan fotografie, film, design en architectuur.

Datum: zondag 20 september 2009, 16:09
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry