Aantal faillissementen in Heuvelrug & Vallei neemt verder af

19/08
2011
vrijdag 19 augustus 2011

In Heuvelrug & Vallei zijn in de eerste zes maanden van dit jaar opnieuw minder bedrijven failliet gegaan. Gingen er in het eerste half jaar van 2010 40 bedrijven failliet, in dezelfde periode van 2011 zijn dit er 31. De daling zet dus verder door. Dit blijkt uit de faillissementcijfers van KvK Midden-Nederland.

In de gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug is het aantal faillissementen sterk gedaald; in Veenendaal, Rhenen, Wijk bij Duurstede en De Bilt is het aantal zeer licht gestegen of gelijk gebleven. Bedrijven in de groothandel zijn het zwaarst getroffen, blijkt uit de cijfers. In heel 2010 zijn acht bedrijven in deze sector failliet gegaan. In 2011 zijn dit er acht in de eerste zes maanden.

De daling van het aantal faillissementen is volgens de KvK Midden-Nederland geen indicatie voor een beter economisch klimaat. De situatie is nog steeds onstabiel en zeker de talrijke zzp'ers in deze regio hebben nog weinig reden tot juichen. Ook ruimte voor bedrijven is een nijpend probleem, aldus accountmanager Gerard Weck. `Op de Heuvelrug zitten enkele bedrijven ontzettend in de klem; deze moeten lokaal verplaatst worden. Procedures om deze ruimte te creëren duren echter tergend lang. Wij zetten samen met de ondernemers wel druk op de ketel.” Positief punt is volgens Weck dat gemeenten hun inkoopbeleid meer toegankelijk maken voor lokale ondernemers.

De Kamer van Koophandel Midden-Nederland ijvert voor een gezond economisch klimaat in de regio. Ondernemers kunnen altijd een beroep op de KvK doen. Zij kunnen contact opnemen met hun accountmanager (De Bilt: Peter Booijen, T. 030 2396667, Rhenen en Veenendaal: Vian Kooiker, T. 030 2396624, Zeist, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug, Gerard Weck, T. 030 2396626) of bijvoorbeeld bellen voor een gesprek met een ondernemersadviseur (Eric Bos Waaldijk, T. 030 2396 662).

Datum: vrijdag 19 augustus 2011, 07:00
Bron: KvK
Categorie: Economie
Tags: De Bilt, Rhenen, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Zeist

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry