Wifi-behang tegen de buren

16/05
2012
Bescherm je wifi-kanaal Een nieuwe technologie gaat ervoor zorgen dat je nooit meer last hebt van profiteurs op je wifi-kanaal.

In Frankrijk is namelijk een nieuw type behang ontwikkeld. Dit behang blokkeert het wifi-signaal en houdt het dus binnenshuis. Op deze manier heb je geen last meer van profiteurs die van jouw internet gebruikmaken. Het behang blokkeert alleen bepaalde frequenties zodat je mobiele telefoon en radio gewoon blijven werken. De frequenties 0,9, 1,8, 2,1 Ghz voor mobiele telefonie of 2,45 en 5,5 Ghz voor wifi kunnen worden tegengehouden door het behang.

Door een speciaal sneeuwvlokjes-patroon houdt het behang de signalen tegen. De makers van het behang noemen niet alleen het beschermen van je eigen wifi-kanaal als voordeel. Voor ziekenhuizen moet storende signalen buitenhouden. Ook kunnen plaatsen waar klanten voor wifi moeten betalen gratis wifi van buitenaf tegenhouden zodat alleen het betaalde wifi-netwerk te vinden is. Het behang krijgt volgens de makers een normale prijs en komt volgend jaar in de winkel te liggen, of dit ook in Nederland is, is nog niet bekend.

[Via: Computer Idee]

Datum: woensdag 16 mei 2012, 09:38
Bron: Hyped.nl
Categorie: Internet en ICT
Tags: Buren, Frankrijk, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry