Oude broodrooster is een hotelovernachting waard

26/04
2012
26-04-2012

Utrechters die tijdens Koninginnedag een niet verkocht elektrisch apparaat inleveren, maken kans op een luxe hotelovernachting. Inleveren kan bij een van de achttien studenten die aan het eind van de vrijmarkt met een kruiwagen langs kleedjes en kraampjes lopen om apparaten met een stekker of batterij op te halen. Mensen kunnen de apparaten ook zelf inleveren bij een van de drie inleverpunten op de vrijmarkt. Deze ludieke actie is de start van een meerjarige campagne van de gemeente Utrecht.

Doel van de actie Inleveren? Waarom Niet? is bewoners te stimuleren naast hun groot afval ook hun kleine elektrische apparaten naar het afvalscheidingsstation te brengen. `Het recyclen van scheerapparaten, strijkbouten, spaarlampen en broodroosters loont! Maar liefst 70 tot 95% van die gebruikte materialen zijn geschikt voor hergebruik in andere producten`, aldus Mirjam de Rijk, wethouder Duurzaamheid en Financiƫn. `We besparen zo veel grondstoffen en het milieu. Dus lever die apparaten en spaarlampen vooral in!`

Inleveractie Utrechtse vrijmarkt
De inzamelactie vindt plaats op Koninginnedag van 14.00 tot 18.00 uur in het vrijmarktgebied. De studenten halen de apparaten op, maar mensen kunnen ze ook op drie punten aan de Weerdsingel inleveren: bij de Monicabrug, de Van Asch van Wijcksbrug en de Noorderbrug. Bij het inleveren van een elektrisch apparaat ontvangen zij een kraskaart waarmee ze kans maken op een luxe hotelovernachting. Op www.inleverenwaaromniet.nl, de officiƫle campagnesite, staan tips voor bewoners om afval gescheiden in te zamelen en de wat er daarna mee gebeurt.

Zes dagen per week open
Utrecht heeft drie afvalscheidingsstations waar inwoners zes dagen per week hun afval gratis naar toe kunnen brengen. De drie afvalscheidingsstation trekken momenteel 450.000 bezoekers per jaar. Afgelopen jaar werd er ruim 640 duizend kilo grofvuil ingeleverd. Inleveren is goed voor het milieu. Het afval wordt gesorteerd, hergebruikt of op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Dit zorgt ervoor dat grondstoffen opnieuw worden ingezet, schadelijke stoffen niet in het milieu terecht komen en de CO2-uitoot wordt verlaagd.

Datum: donderdag 26 april 2012, 00:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry