Hoofdrol voor CV90 tijdens Landmachtdagen

10/05
2012
‘Vechten voor Vrede en Vrijheid; Je moet het maar kunnen!’ Met dit thema wordt het publiek uitgedaagd dat dit weekend de Landmachtdagen bezoekt. Op de Legerplaats Oirschot kunnen de mensen niet alleen zien wat hun leger in huis heeft, maar het vooral ook zelf beleven.

Op het grote demonstratieterrein vinden acties met pantservoertuigen en helikopters plaats. Hierbij is een hoofdrol weggelegd voor het nieuwste infanteriegevechtsvoertuig CV90. Ook laten militairen van het Korps Commandotroepen met precisiesprongen hun parakwaliteiten zien. 11 Luchtmobiele Brigade toont in samenwerking met helikopters van de luchtmacht haar specialiteit.

Nieuwe uitrusting

Bezoekers kunnen ook zelf meerijden in pantservoertuigen, duiken met perslucht of een tochtje maken met een aanvalsboot. Op de klimtoren of in een schietsimulator kan het publiek ervaren wat er zoal komt kijken bij het militair zijn. Maar kijken mag natuurlijk ook. 

De explosieven opruimingsdienst is aanwezig met de vorige week ontvangen uitrusting, waaronder nieuwe bompakken en explosievenrobots. De mobiele eenheid biedt een inkijkje, waarbij vrijwilligers als ‘relschopper’ mogen optreden. Ook de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten demonstreert op spectaculaire wijze haar kunnen.

Zelf doen

Er is een gamezone met ‘wargames’, waarmee militairen worden getraind in zaken als samenwerking en tactiek. Kinderen kunnen certificaten verdienen tijdens uitdagende opdrachten, of zich vermaken op een springkussen bij het kinderparadijs. Ook kan worden meegelopen in een patrouille of meegereden over de heide. De Landmachtdagen staan zoveel mogelijk in het teken van zelf ervaren.

Het publieksterrein is beide dagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Wat er nog meer te zien en te doen is tijdens de Landmachtdagen staat op www.defensie.nl/landmachtdagen.

Live stream video

Vandaag, morgen en overmorgen worden live beelden uitgezonden vanaf het terrein van de landmachtdagen via live stream video op www.landmachtdagen.united4all.nl. Als er geen uitzending is, is hier het tijdstip van de volgende uitzending te vinden.

Datum: donderdag 10 mei 2012, 16:56
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Noord-Brabant, Oirschot

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry