Nieuw militair museum krijgt vorm

08/05
2012
Voor de bouw van het nieuwe Nationaal Militair Museum heeft Defensie vandaag in Den Haag een contract ondertekend met projectontwikkelaar Heijmans N.V. Het museum vertelt de betekenis van de krijgsmacht in verleden, heden en toekomst aan het grote publiek. Het opent najaar 2014 zijn deuren op voormalig Vliegbasis Soesterberg.

Binnen een consortium realiseert Heijmans het ontwerp, de bouw, museale inrichting en financiering van het gebouw. Het consortium gaat het museum de komende 25 jaar onderhouden en samen met de nog op te richten Stichting Defensiemusea exploiteren.

Het militaire museum, inclusief ateliers en depots, beslaat een totale oppervlakte van 30.000 m2. Het terrein is met 45 hectare nog eens 15 keer zo groot. Hier is ruimte voor exposities en evenementen.

Collecties

In de nieuwbouw worden de collecties van het Legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg samengebracht. De locaties van deze 2 musea voldoen niet meer aan eisen van behoud en beheer van museale collecties. Bovendien laten de mogelijkheden om de collecties ten toon te stellen te wensen over.

Meer over het Nationaal Militair Museum in Defensiekrant 18, vanaf 17 mei te downloaden via defensie.nl.

Datum: dinsdag 8 mei 2012, 13:17
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Delft, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry