Minister huldigt `groene` ondernemers

09/06
2009
DEN HAAG (EZPress) - Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) reikt donderdag 11 juni aanstaande aan 20 ondernemers een certificaat uit.

De minister heeft 4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van 20 haalbaarheidsonderzoeken naar de toepassing van groene grondstoffen. De resultaten van deze haalbaarheidsonderzoeken worden donderdag gepresenteerd. De certificaten worden uitgereikt op deze speciale bijeenkomst over bio-based economy.

Het certificaat is een blijk van waardering voor deelname aan het mkb-innovatieprogramma `bio-based economy`. Verburg wil met dit programma een bijdrage leveren aan de transitie van een economie die afhankelijk is van fossiele grondstoffen naar een zogeheten `bio-based economy` (op basis van groene grondstoffen).

De overgang naar een bio-based economy vraagt een omslag in denken én doen. In de bio-based economy staat het gebruik van biomassa voor non-food toepassingen centraal. De ontwikkeling van nieuwe non-food waardeketens op basis van biomassa versterkt de economische concurrentiepositie van de (agro)industrie. Daarnaast levert het een bijdrage aan de vermindering van het klimaatprobleem, van afvalstromen en van de verspreiding van milieugevaarlijke stoffen én vermindert het de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Voorbeelden van potentiële bio-based producten zijn plastics, materialen, lijmen, verfstoffen, oplosmiddelen en medicijnen.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van LNV

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 9 juni 2009, 09:46
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry