BAS Group kiest voor schaalbare opslag van Nexenta

27/04
2012
ALMERE (EZPress) - Nexenta Systems wereldwijde leverancier van OpenStorageoplossingen maakt bekend dat de BAS Group de grootste Nederlandse winkelketenwebwinkel voor elektronica een oplossing van Nexenta heeft gekozen ter vervanging van zijn OpenE storageomgeving. De Nederlandse retailer die eigenaar is van de winkelketens Dynabyte Dixons en MyCom koos voor NexentaStor om de operationele prestaties te verbeteren en de kans op downtime van de opslagsystemen aanmerkelijk te verlagen.

Na de overname van Dexcom en de daarmee gepaarde groei van het aantal winkels en werknemers zag BAS Group zich voor de opgave gesteld om zijn opslagomgeving grondig te herzien. Om Nederlandse consumenten een slimme integratie van online en offline winkelen te kunnen bieden stapte de BAS Group over op twee via NFS verbonden Nexenta HA high availability 10 Gbpsclusters met een totale opslagcapaciteit van 64 TB.

Dankzij de oplossing van Nexenta slaagde de retailer erin om voor een forse verbetering te zorgen van de IOsnelheden voor zijn SQLservers die de websites van de BAS Group 24 uur per dag 7 uur per week bijwerken. De oplossing van Nexenta zorgde daarnaast voor aanmerkelijke verbetering van de klanteninteracties en datacenterprestaties. De BAS Group maakt gebruik van de beheerconsole van NexentaStor om de volledige opslagomgeving te bewaken opslagpools te creren opslagcapaciteit in lagen in te delen en volumeservices te migreren.

Citaten

Jacco van Achterberg Sales Director EMEA bij Nexenta Systems De BAS Group moest ondersteuning bieden voor specifieke opslagvereisten ter ondersteuning van de drastische groei van de organisatie en bedrijfsactiviteiten. Deze implementatie geeft duidelijk blijk van de manier waarop Nexenta bedrijven helpt om te profiteren van high availability schaalbare slimme en kostenefficinte opslagsystemen door ze naar een OpenStorageplatform te migreren.

Eddo Jansen Software Infrastructure Manager bij de BAS Group Met het systeem van Nexenta hebben we een uiterst krachtige prestatie weten te realiseren. De oplossing is uiterst schaalbaar en biedt een goed overzicht op alle opslagfuncties zodat je alles kunt zien en bewaken. We zijn dan ook uiterst tevreden met NexentaStor.

Kom meer te weten over Nexenta tijdens de EMEA OpenStorage Summit 2012

Nexenta treedt op als gastheer van de OpenStorage Summit EMEA 2012 die van 22 tm 24 mei in Amsterdam plaatsvindt. Dit evenement biedt zowel strategische als praktijkgerichte informatie over OpenStorage ITinfrastructuren om bedrijven te laten zien hoe zij virtualisatie high availability en cloudtechnologien kunnen combineren om hun organisatie flexibeler en efficinter te maken. Sprekers zijn onder meer Evan Powell de CEO van Nexenta Randy Bias de medeoprichter en CTO van CloudScaling Douglas Gourlay de vicepresident Marketing van Arista Networks en Simon Phipps open sourceevangelist en technologieschrijver.

Raadpleeg voor meer informatie httpwww.openstoragesummit.org.

Over Nexenta Systems

Nexenta Systems is leverancier van zakelijke OpenStorageoplossingen. Het softwareonly platform NexentaStor levert highperformance ultraschaalbare cloud en virtualisatiegeoptimaliseerde opslagoplossingen. NexentaStor is gebaseerd op ZFStechnologie en draait op elke industriestandaard hardware. De oplossing elimineert vendor lockin en biedt open unified storage management tegen een fractie van de kosten van legacysystemen.

Voor meer informatie over Nexenta Systems en gratis proefversies van het ZFSgebaseerde NexentaStorproduct bel 31 36 3030 700 of ga naar www.nexenta.com. Partners die NexentaStorgebaseerde hardwaresoftware appliances verkopen zijn te vinden op www.nexenta.compartners.

einde bericht

Bron En Serio

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 27 april 2012, 17:00
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Almere, Amsterdam, Flevoland, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry