Lintjes voor Defensiepersoneel

27/04
2012
Ter gelegenheid van Koninginnedag hebben 27 (oud)-Defensiemedewerkers vandaag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Minister Hans Hillen reikte aan 10 van hen het lintje persoonlijk uit, onder wie de commandant van de Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Dick van Putten. Dat gebeurde op de Prinses Julianakazerne in Den Haag. De anderen kregen de versierselen opgespeld in hun woongemeente.

“Onze militairen en burgers werken met hart en ziel aan een betere samenleving. In Nederland en daarbuiten. Dat geldt in het bijzonder voor u”, zo zei de minister tijdens de uitreiking. “U krijgt een Koninklijke Onderscheiding opgespeld voor uw bijzondere verdiensten in uw werk binnen en buiten Defensie. Uw inzet is opgevallen en doet ertoe.”

Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden werd benoemd:
luitenant-generaal van de Koninklijke Marechaussee mr. D. van Putten.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden werden benoemd:
luitenant-kolonel der infanterie b.d. L.J.C.M. van Beek, majoor van de Koninklijke Luchtmacht E.R. Brouwers, luitenant-kolonel van de verbindingsdienst G.W. Gijsbertsen, luitenant-kolonel van de logistiek M.A.C. Groenewegen, kolonel van de Koninklijke Marechaussee drs. E.M. Hoppe.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd:
de heer drs. J.A. Bom, de heer F.T. Dürst Britt, hoofdkrijgsmachtaalmoezenier b.d. G.F.M. Hoes, de heer S.A. de Leeuw, de heer A.J. Schoemaker, mevrouw P.J.M. Swinkels-van de Vorst .

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden:
adjudant-onderofficier C.L. Bloemendaal-van Wijk, majoor der infanterie M.M. Garnier, luitenant-kolonel van de logistiek drs. M. van der Heijden, majoor der infanterie F.G.M. Janssen, majoor van de Koninklijke Marechaussee C.J. Kleijbergen, kolonel van de Koninklijke Luchtmacht ir. A.A.P. Peters, kapitein-luitenant-ter-zee der administratie A.M.C. Reijff-Kranenburg.

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
mevrouw M.H. Bosse, de heer P. Brouwer, de heer W.F.J. Elgers, de heer P.D. Gaal, de heer J.R. Heuvelink, de heer J.P.H. Kampmeinert, de heer C. Robbe, de heer G. Timmer. 

Verwijzingen

Toespraak Lintjesregen 2012Webpage | 27 april 2012 | pdf, 73 pagina’s,

108 KB

Datum: vrijdag 27 april 2012, 13:03
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Beek, Bloemendaal, Gelderland, Limburg, Noord-Holland, Putten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry