Defensie motor achter economische ontwikkeling

26/04
2012
DEN HAAG (EZPress) - Een hechte samenwerking tussen bedrijfsleven onderwijs en overheid op het gebied van helikopteronderhoud en opleiding kan de werkgelegenheid in de luchtvaartsector bevorderen. Dat zei demissionair minister Hans Hillen van Defensie vanmiddag in Rijen. Hillen burgemeester Peter Noordanus van Tilburg en de waarnemend ambtgenoot Andr Osterloh van de gemeente Gilze en Rijen tekenden er een intentieverklaring om tot de gewenste vooruitgang te komen.

Bij de groei van de lokale en regionale economie speelt Vliegbasis GilzeRijen waar het Defensie Helikopter Commando is gehuisvest een belangrijke rol. De partijen onderzoeken hoe industrile en luchtvaartgebonden bedrijvigheid in de regio valt te faciliteren door civiel medegebruik van de infrastructuur op de militaire locatie. Dat kan een impuls geven niet alleen aan het innovatieve karakter van nieuwe bedrijfsactiviteiten maar ook aan de samenwerking van Defensie met de regio.

Een inventarisatie van de mogelijkheden wordt dit najaar verwacht. Dan is er meer duidelijkheid over wat er op niet al te lange termijn valt te verwezenlijken en wat daarvoor nodig is.

Einde bericht

Bron Ministerie van Defensie

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 26 april 2012, 09:31
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Gilze en Rijen, Noord-Brabant, Tilburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry