Laagstaande zon mogelijk oorzaak treinbotsing Amsterdam

25/04
2012
De machinist van de sprinter die zaterdag botste op een intercity bij Amsterdam heeft het rode sein mogelijk gemist vanwege de laagstaande zon. Dat staat in een rapport van Prorail en de Inspectie Leefomgeving en Transport over de toedracht van het ongeval.

Beide partijen onderzoeken of de stand van de zon een rol heeft gespeeld als de machinist verklaart dat het 'een issue' is geweest. De vrouw is nog niet verhoord. Na het ongeluk is het raam van de stoptrein meteen gecontroleerd. De ruit was schoon en helder, staat in het rapport.

Ook wordt onderzocht of in de directe omgeving van het ongeluk werkzaamheden zijn geweest die van invloed zijn geweest. Dat is volgens Prorail niet aannemelijk, maar de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de inspectie willen graag antwoord op die vraag.

Door het ongeluk van zaterdagavond vielen een dode en meer dan honderd gewonden, van wie 42 ernstig. Nog acht mensen liggen in het ziekenhuis. Beide treinen botsten frontaal op elkaar doordat de machinist van de sprinter een rood sein miste.

 

Datum: woensdag 25 april 2012, 13:52
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry