Hans Wijers voorvechter duurzaamheid onderscheiden

25/04
2012
DEN HAAG (EZPress) - En van de grondleggers van de groene economie. Een leider met een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel. Een visionair die zijn ideen over duurzaamheid in de praktijk toepaste. Met die typeringen werd namens minister Verhagen van Economische Zaken Landbouw en Innovatie ELI afscheid genomen van Hans Wijers scheidend topman van AkzoNobel en oudminister van het ministerie van Economische Zaken.

Focus op duurzaamheid

Wijers kreeg voor zijn verdiensten een Koninklijke Onderscheiding omgehangen. De gepromoveerd econoom is benoemd tot Commandeur in de Orde van OranjeNassau. In 1998 werd hij al benoemd tot Officier in de Orde van OranjeNassau. Het verbinden van economie en duurzaamheid loopt als een rode draad door de carrire van Wijers. Als minister stond hij voor de gedachte dat groen en groei samengaan aldus Verhagen. Als ondernemer bewees Wijers dat een focus op duurzaamheid winstgevend kan zijn en tot baanbrekende innovaties kan leiden.

Ambtenaar n minister

Wijers stond sinds 2003 aan het roer bij chemieconcern AkzoNobel. Van 1994 tot 1998 was hij minister van Economische Zaken. In de jaren 80 van de vorige eeuw werkte Hans Wijers als ambtenaar op het toenmalige ministerie van EZ.

Einde bericht

Bron Ministerie van ELI

Dit is een origineel persbericht. EZPress News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 25 april 2012, 11:20
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry