Google lanceert dienst die harde schijf verjaagt

25/04
2012
Een computer, laptop, smartphone of tablet met een zo groot mogelijke harde schijf, om al je documenten, foto’s en apps op te slaan. Onnodig, meent Google. De zoekgigant lanceerde gisteravond de nieuwe dienst Google Drive. Hiermee is slechts een webbrowser nodig om online apps te gebruiken en documenten op te slaan, te bewerken en te delen. Een ‘volgende stap’, noemt projectleider Scott Johnston het. “Door te werken in de ‘cloud’ hebben gebruikers op elk apparaat toegang tot hun data, waaraan je overal en met iedereen kunt werken.”

De vraag is echter of het grote publiek zal warmdraaien voor de nieuwe innovatie van Google. “Alleen je bestanden opslaan is niet interessant”, erkent Johnston. Dat wordt het volgens hem als blijkt dat het eenvoudiger wordt documenten via andere toepassingen te delen: “Als je een foto wilt plaatsen in Google Plus dan haal je die van Drive. Dat kan ook als je bijvoorbeeld beeld in een tekstdocument wilt plaatsen enzovoort.”

Ondanks de aanhoudende digitale lekken en inbraken bij grote Nederlandse bedrijven en instanties, hoeft men volgens Johnston bij Google Drive niet te vrezen voor de veiligheid: “Mensen slaan belangrijke bestanden bij ons op. Wij moeten daarom garanderen dat dit veilig is.”

Datum: woensdag 25 april 2012, 09:01
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry