Kerngegevens Defensie online beschikbaar

24/04
2012
Defensie heeft deze week een vernieuwde brochure met kerngegevens beschikbaar gesteld. In de online publicatie staan alle feiten en cijfers van de organisatie, gebaseerd op de stand van januari 2012.

‘Kerngegevens Defensie, feiten en cijfers’ biedt een compleet overzicht van de krijgsmacht. Zo toont de brochure de samenstelling van de organisatie, het aantal militairen en burgers dat er werkt en de hoeveelheid en soorten materieel waarover ze beschikt, alles uitgesplitst per onderdeel. Ook de vredesmissies waaraan Nederland deelneemt komen aan bod, evenals de zogenoemde nationale operaties. Een overzicht van de daarmee gemoeide kosten ontbreekt niet.

Nationale bijstand

Net als eerdere versies laat Defensie ook in deze brochure de inzet van haar militairen in de afgelopen jaren zien. Zo valt bijvoorbeeld te lezen dat de keren dat de krijgsmacht steun verleende aan civiele autoriteiten in Nederland sinds 2008 bijna verdrievoudigde.

De brochure is te downloaden op www.rijksoverheid.nl. Met het oog op de bezuinigingsmaatregelen werkt Defensie de uitgave volgend jaar bij.

Datum: dinsdag 24 april 2012, 14:33
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry